Minden, amit tudnod kell az Underworld Kupáról!
2016-08-05 14:20:31

kommentGY. I. K.
Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt az összefoglalót!

Ismét nagyon sok képanyag készült!
2011-08-16 11:28:37

kommentA 2011-es verseny videói...


teka logo

merkapt logo
kellys-logo


high5 logo


moose logo


motorex logo


heavy tools logo

olimpiai otproba logo


tempo sport logomozgásvilág logo

bikemag logo

2011-07-08 08:33:24

A földalatti pályabejárásra az RTL stábja is velünk tartott


Szerdán pályabejáráson voltunk, ahol az Underworld Kupa föld alatti szakaszait jártuk végig és vettük számba a teendőket a versenyig. A terepszemle érdekessége volt, hogy ezúttal a vízzel borított járatokat is feltérképeztük, amelyben profi barlangi búvárok voltak segítségünkre. A bejárás az RTL Klub hiradó szerkesztőinek az érdeklődését is felkeltette, így egy forgatócsoport is velünk tartott.

A vízzel borított járatok, természetesen nem lesznek benne a kijelölendő pályában, viszont évek óta foglalkoztat minket a gondolat, hogy vajon hova vezetnek ezek a folyosók.

Az RTL hiradója számára készült riport némileg elrugaszkodik a valóságtól, de mindenképpen érdemes megnézni és remélhetőleg jó reklámot csinált a versenyünkenk:Néhány fotót találtok a bejárásról és a forgatásról a galériában. Klikk ide!

"Elsüllyedt világok nyomába indultak sportolók a Kőbánya alatt húzódó barlangrendszerben. Amíg lehetett, kerékpárral mentek, a víz alá került helyekre viszont már speciális búvárokat kellett hívni. Az extrém helyszínen sportversenyeket rendeznek, de csak a legbátrabbaknak.

Hegyi kerékpáros száguldott be a Kőbánya alatt elterülő barlangrendszerbe. Amíg tudott, addig két keréken haladt, a zegzugos folyosókon azonban hamar elfogyott az út. Az augusztusi földalatti kerékpárverseny pályabejárásán a körülmények még a szervezőket is meglepték.

„A kíváncsiság vezet minket, hogy hová vezetnek ezek a járatok, a verseny területét ellenőrizzük, hogy mit kell még tenni az augusztusi versenyig” – mondta Fülöp Miklós szervező.

A terület egy részét víz borítja, ezért speciális búvárok érkeztek, hogy feltérképezzék, mit lehetne kezdeni a tereppel. 20 percig voltak a mélyben.

„Lementünk a lépcsőn, ott egy nagy terembe jutottunk, mindenfelé törmelék. 7 méteres volt a víz, ott elágazott” – mondta az egyik búvár.

Az átjáró állítólag a szemközti sörgyárba vezet, és megépítésekor a gyárigazgató itt járt át, hogy ellenőrizze a komló csírázását. A szervezők most azon gondolkoznak, hogy a járatokban össze lehet-e kapcsolni a barlangkerékpározást a búvárkodással, ami az egyik legextrémebb sport lehetne a világon."


RedbullFőoldalKapcsolat