Minden, amit tudnod kell az Underworld Kupáról!
2016-08-05 14:20:31

kommentGY. I. K.
Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt az összefoglalót!

Ismét nagyon sok képanyag készült!
2011-08-16 11:28:37

kommentA 2011-es verseny videói...


teka logo

merkapt logo
kellys-logo


high5 logo


moose logo


motorex logo


heavy tools logo

olimpiai otproba logo


tempo sport logomozgásvilág logo

bikemag logo

2010-06-01 15:15:33

A győztesek beszámolója a versenyről


Az első PORT.hu Underworld Kupán szerzett élményeiről, mindkét elit győztes (Dósa Eszter és Buruczki Szilárd) beszámolt a saját honlapján. Ezen írásokból idézünk:

Buruczki Szilárd: Mi történt a barlangban?

"...Nézzük, mi is történt a versenyen: reggel bejártam végre az egész pályát. A földalatti részhez több idő kellett, hogy megszokjam, sok kanyar miatt. A bemelegítést Kőbánya utcáin abszolváltam részben Melts Andrissal.

Elég hamar eljött a 10 óra 20-as rajtolásunk. Beszorítkoztam a két szlovák versenyző közé, a rajtnál Andris majd én lőttünk ki a legjobban. Az első négy - öt körben vonatoztunk ketten Melts-el, aztán az 5. körben a bányából kifele a leghosszabb “hegyen” megnyomtam. Körről- körre növeltem az előnyömet.

buruczki szilardKülön motivált a földalatti résznél, hogy egy DJ pörgette a korongokat, jó pörgős zenével. Nagyon jó hangulatot csinált, a legjobb részénél a pályának, be a pincébe és ki is állat volt.:) A pincébe vezető rámpa és a pincében lévő kanyarok is csúsztak a behordott sár miatt, de még pont élvezhetően technikás volt a pálya. A vakuk szembevillanása is okozott egy pár felejthetetlen pillanatot...

...Én nyertem a versenyt, mögöttem Melts Andris ért be a 2. helyre, és nagy meglepetésre Ruszin Ádám lett a 3., megelőzve Blazsó Marcit... Nagyon jó élményt adott ez a különleges verseny, jövőre is itt leszek, ha tehetem.

Köszönöm a rendezőknek a felejthetetlen hangulatot. :) Még néhány TV stáb is forgatott a földalatti járatokban, nagyon tetszett nekik a kuriózumnak számító helyszín és hangulat.

Hajrá Kőbánya!"

Forrás: www.buruczki.hu

A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható.

Dósa Eszter:

dosa eszter"Sokat filóztam a múlt héten azon, vajon a Bakony maraton előtt érdemes-e bevállalni ezt a versenyt. Amikor kiderült, hogy az időjárás miatt elmarad (jobban mondva augusztusra halasztódik), mondhatni, egyértelművé vált a dolog. És hogy mennyire nem bántam meg! Főleg a pincerendszerben futó szakaszt. Teljesen olyan volt, mint a Vidámparkban a szellemvasút - csak most szerencsére nem ugrott ki senki a bringások elé. :-))

Annak ellenére, hogy hozzánk viszonylag közel, Kőbányán rendezték meg a versenyt, korán kellett indulnunk, hogy a 9 órás rajtunkra (végre) a pálya se legyen ismeretlen. 1 órát kellett kibírni a pályán – legalábbis ilyesmi érzések bújtak elő az első pályabejáráskor. A csúszós rámpa és a majdhogynem dagonyás rézsű a célegyenes előtt nem igazán volt szimpatikus. Persze mondanom sem kell, a 2. kör után már nem volt ilyen aggodalmaskodó a hozzáállásom, főleg, hogy szép nyáriasra fordult az idő.

Tehát az első rajt volt a miénk: az összes lány + a junior fiúk vívták a 60 perces küzdelmet. Több XCO-s és maratonos lány is rajthoz állt, többek között Módos Gabi, Füzy Anna és Balázs Bea. A végső sorrend így is alakult a felnőtt kategóriában (az én vezetésemmel). A pályabejárásról visszaérve irány a rajtvonal. Majd telik-múlik az idő, de nem bírunk elrajtolni... Nem hallatszott Ádám szpíkerünk hangja, mert megmakacsolta magát a hangosítás. De pár perc alatt rendbe rakták a dolgot, s kezdődhetett az "ereszed-el-a-hajam"! Az álldogálás miatt kicsit elmacskásodtak a vádlijaim, így nem volt olyan jó a rajtom, ahogy szerettem volna. Olyan abszolút 4. helyen lehettem az egyenes végén, de csak Gabi volt előttem lány, úgyhogy nem volt aggodalomra túl nagy okom.

Az elején mindenképpen teljes erőből kellett sprintelni, mert az első emelkedő megakaszthatta a sort. Rövid versenyen ez túl sokat számít... meg egyébként is. Hát akkor üldözés következik! Mivel szintes volt a pálya, tudtam, hogy ez számomra lesz előnyösebb, de semmi szín alatt nem akartam elengedni Gabit. Főleg, mert aggódtam egy kicsit a célegyenes előtti saras rézsű miatt. Ha le kell szállnom, túl sok időt fogok veszteni. Talán pont emiatt vágtam neki még elszántabban a szakasznak, s nem is okozott problémát. De nyugtával dicsérd a napot, vagy hogy szokták mondani. Ekkor már átvettem a vezető szerepet. A pincében szépen feljöttem rá, de nem mertem előzéssel próbálkozni, részben azért, mert sok kanyar volt ezen a szakaszon, s részben mert volt egy-két homályosabb rész, ami csúszott is. Ráadásul a sok vakutól látni is alig lehetett. De amint kiértünk, s következett a macskaköves emelkedő, átkapcsoltam "rettenetesbe", s onnantól kezdve a szokásos taktikámat folytattam: síkon és emelkedőn erősen, lefelé viszont óvatosabban, nehogy kicsússzak. Szóval már megint lébecoltam egy kicsit...

Így teltek a körök, sok-sok biztatással a pálya széléről (nagyon jól esett, köszönöm!). De korántsem volt unalmas, sőt, a lekörözéseknél igencsak felugrott az adrenalinszintem. Remélem, ez a jó modorban nem nyilvánult túlzottan meg..."

Forrás: http://eszti.amcomp.eu

A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható.
RedbullFőoldalKapcsolat