Minden, amit tudnod kell az Underworld Kupáról!
2016-08-05 14:20:31

kommentGY. I. K.
Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt az összefoglalót!

Ismét nagyon sok képanyag készült!
2011-08-16 11:28:37

kommentA 2011-es verseny videói...


teka logo

merkapt logo
kellys-logo


high5 logo


moose logo


motorex logo


heavy tools logo

olimpiai otproba logo


tempo sport logomozgásvilág logo

bikemag logo

2017-05-11 14:57:49

Nyolcadjára nyel el bennünket a sötétség!


Idén is megrendezésre kerül hazánk egyik legkülönlegesebb kerékpáros versenye, a MOFÉM Underworld Kupa, amely világviszonylatban is egyedülálló. A kőbányai pincerendszerben zajló viadal immáron nyolcadik alkalommal, 2017. augusztus 12-én, szombaton várja mindazokat a bringásokat, akik egy páratlan élménnyel gazdagodnának.

A kőbánya alatti járatrendszer a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakult ki – már egy 1244-ben kelt oklevelében is említést tesznek róla. A pincerendszer teljes hossza több mint a 30 km, és még ma is vannak feltérképezetlen részei.

Azonban nem csak a többszáz éves járatrendszer, a körülmények is egyedivé teszik a MOFÉM Underworld Kupát, hiszen a kinti nyári hőségből a pince 15 fokos levegője fogad, de ugyanígy meg kell küzdeni a fényviszonyokkal is: a verőfényes napsütés és a koromsötét is körönként váltja egymást.A föld alatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell hajtani.

A verseny ezúttal is öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek, míg a többi futamban az indulók a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra. A legrövidebb futam 30, a leghosszabb 70 percig tart.

A nevezés már zajlik, a részvételi díj 2017. július 31-ig 4000 Ft, augusztus 1-9. között és a helyszínen 5000 Ft. Nevezni a honlapunk nevezés oldalán lehet, a versenyről részletes információkat pedig a kiírás és pálya menüpontok rejtenek.Ha nem akarsz lemaradnia a friss információkról, kisebb-nagyobb hírekről, történésekről, akkor kövesd a Facebook és az esemény oldalunkat! Ha pedig szívesen belenéznél a tavalyi versenybe, akkor indítsd el az alábbi videót! :)

Találkozunk Augusztusban!
RedbullFőoldalKapcsolat