Minden, amit tudnod kell az Underworld Kupáról!
2016-08-05 14:20:31

kommentGY. I. K.
Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt az összefoglalót!

Ismét nagyon sok képanyag készült!
2011-08-16 11:28:37

kommentA 2011-es verseny videói...


teka logo

merkapt logo
kellys-logo


high5 logo


moose logo


motorex logo


heavy tools logo

olimpiai otproba logo


tempo sport logomozgásvilág logo

bikemag logo

2014-08-11 15:47:45

Utazás két keréken a föld középpontja felé!


Augusztus 9-én ötödik alkalommal csaptak össze hazánk hegyikerékpárosai a kőbányai pincerendszerben megrendezett MOFÉM Underworld Kupán, hogy eldöntsék ki az úr a háznál föld alatt!

Egyszerre hagyományos és rendkívüli a budapesti pincefutam! Hagyományos, hiszen már ötödszörre vívnak meg a bringások a sötét járatokban, és rendkívüli, mert nem csak hazánkban, de világviszonylatban is ritkaságszámba menő bringaversenyről van szó.A reggeli pályabejárás során mindenki szembesülhetett vele, hogy a pálya föld feletti szakaszán, újdonságként a nyomvonalba került egy ugrató, amely bizony sokakat megtréfált. Természetesen azok számára, akik a biztonságosabb körözés mellett döntöttek, rendelkezésre állt egy kerülő út is, amellyel néhány plusz másodperc árán, sokan éltek is.

Az első futam a kezdő versenyzőké volt, így a próbafutam során óriási küzdelmet nem, ám annál több lelkesedést láthattak a kilátogató nézők. A második futam során, ahol a junior korúakkal együtt a női indulók álltak rajthoz, már komoly versengés kerekedett és az „űridők” is megjelentek, köszönhetően a PCCC-Kross versenyzőjének, Dina Marcinak, akinek a 4:31-es köridejét az egész nap során csak egy versenyző tudta túlszárnyalni.A nők előzetesen között Orosz Anita (Trek SE) és Kiss Mónika (Bike Zone) párharcára lehetett számítani, azonban az ugratót csak az előbbi vállalta be, így a kerülőút jelentette plusz ídők egyre nagyobb hátrányba hozták a gödöllőiek bringását, aki végül 4 perc hátránnyal lett második.

A felnőtt férfiak küzdelmét Gérnyi Balázs (Peloton SE) nyerte, akit Kiss Róbert (Bringabanda SC) és Kuti Péter (Deviant MTB) követett a célban. A master 1-es korú férfiak futamában Szalay Péter (Focus Team Hungary) erődemonstrációt tartott és 16 körrel, egy kör előnnyel, magabiztosan győzött Rózsa László (MTBO Team Hungary) és Takács Tamás (Merida Maraton CST) előtt.Az ötödik futamban az 1976 előtt született férfiak versengtek a dobogós helyekért. Fésüs László (Meditech SC) rajt-cél győzelméről a dobogó további fokaiért viaskodó Hasenfratz Péter és Ladányi Miklós (Merkapt Maraton Team SE) heroikus csatája vonta el a figyelmet. A két versenyző végig fej-fej mellett haladt, ám a futam előrehaladtával Ladányi kitartó üldözése és a második pozíció átvétele megtörni látszott Hasenfratzot, aki a végén újítani tudott és végül 6 mp-el, de behúzta a második helyet.Az eredményhirdetésre két lépcsőben került sor, először a második futam után, ahol a nőket és a juniorok díjazták, majd verseny végeztével, a további futamok résztvevőinek értékelése került megtartásra. A pódiumra szólított versenyzők értékes MOFÉM és Teka fürdőszobai termékeket, valamint Motorex kenőanyagokat, kerékpártisztító-szereket vehettek át.Eredmények: http://www.temposport.hu/download/2014_uw.xls
RedbullFőoldalKapcsolat