Minden, amit tudnod kell az Underworld Kupáról!
2016-08-05 14:20:31

kommentGY. I. K.
Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt az összefoglalót!

Ismét nagyon sok képanyag készült!
2011-08-16 11:28:37

kommentA 2011-es verseny videói...


teka logo

merkapt logo
kellys-logo


high5 logo


moose logo


motorex logo


heavy tools logo

olimpiai otproba logo


tempo sport logomozgásvilág logo

bikemag logo

2013-08-12 09:16:53

Az alvilág lovasai újból összecsaptak!


Augusztus 10-én, szombaton negyedik alkalommal rajtolt el a MOFÉM Underworld Kupa, amely idén is tartogatott meglepetéseket a résztvevők számára, akik öt futamban küzdhettek meg a dobogós helyezésekért a kőbányai pincerendszerben rendezett bringaversenyen.

9.30-kor vette kezdetét az idei újdonságként bevezetett próbafutam, amelyen a mountain bike versenyzéssel még csak ismerkedők állhattak rajthoz. Őket a junior korúak és a női indulók közös futama követte, amelyen rajthoz állt a két évvel ezelőtti győztes, idei versenyszezont kihagyó, Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) is, aki esélyeshez méltóan rótta a köröket. A közvetlen üldözők Bartos Judit (Merkapt Maraton Team SE) és Rozsnyai Mariann (deviantMTB) feladni kényszerültek a futamot, előbbi defekt, utóbbi bukás miatt. A kínálkozó lehetőséggel Kurucz Anna (Bringabanda SC) élt, aki abszolút másodikként az U19-es kategóriát nyerve futott be az egy órás viadal végén.Felnőtt nő:
1. Cséri Szilvia (Femat-ZKSE)
2. Felföldi Viktória (VKE-Nelson)
3. Panyi Gabriella (Meditech SC)

Master1 nő:
1. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST)
2. Hudák Szilvia (Merkapt Maraton Team SE)
3. Szántai Vecsera Orsolya (Merkapt Maraton Team SE)

A futam alatt előbb csak szemerkélve, majd zuhogva megérkezett a jósolt csapadék, amely a pincéhez vezető rámpát és az azt követő köves szakaszt tette veszélyesen csúszóssá. A junior fiúk versenyében Meggyesi Bercel (PCCC-Rose) diktálta a tempót, akit Tar Benjámin (Bringabanda SC) üldözött, a harmadik helyen pedig Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE) fejezte be a versenyt.

A felnőtt férfiak szakadó esőben vágtak neki a harmadik menetnek, ahol a dobogóért vívott harc nagy izgalmakat hozott. A rajt után az élen egy háromfős boly alakult ki, akik egymást egy pillanatra nem eresztve gyűjtötték a köröket. A Szalontay Bence (Merida Maraton Team CST), Meggyesi Gergő (PCCC-Rose), Fenyvesi Péter (Cube Csömör) alkotta trióból végül utóbbi került ki győztesen, aki 3 másodperccel előzte meg Meggyesit és további tízzel Szalontayt.Az újra napos időben elrajtoló negyedik futamban szintén egy korábbi győztest, a több éve visszajáró, tavalyi első Búr Zsoltot köszönthettük (Alpinbike Team), aki magabiztos versenyzéssel, előbb csapattársától Cser Gábortól kísérve, majd őt is leszakítva haladt a cél felé. Mögöttük a harmadik helyet Tóth András (Hegyibringa SE) szerezte meg.A záró futamban a 38 éves és az attól idősebb indulók álltak rajthoz, akiknek az addigra már mély, púderszerű porral is fel kellett venniük a küzdelmet. Az első hely kérdése itt is korán eldőlni látszott, hiszen Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE) ellenállhatatlan tempóval jelentkezett be a dobogó legfelső fokára. A 70 perces futam végén Fésüs László (Meditech SC) haladt át másodiknak a célvonalon, míg őt Petrovics Gábor (Merida Maraton Team CST) követte.Az eredményhirdetés után, ahol nyolc kategóriában kerültek díjazásra az indulók - amely során MOFÉM-Teka nyereménytárgyakat és Motorex kenőanyagokat vehettek át a dobogósok -, a ROSE felajánlásából, a versenyt technikai probléma miatt feladni kényszerülők között egy 100 eurós vásárlási utalvány került kisorsolásra.

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelte a versenyünket a jelenlétével. Jövőre újra találkozunk!

Eredmények itt!
RedbullFőoldalKapcsolat