Minden, amit tudnod kell az Underworld Kupáról!
2016-08-05 14:20:31

kommentGY. I. K.
Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt az összefoglalót!

Ismét nagyon sok képanyag készült!
2011-08-16 11:28:37

kommentA 2011-es verseny videói...


teka logo

merkapt logo
kellys-logo


high5 logo


moose logo


motorex logo


heavy tools logo

olimpiai otproba logo


tempo sport logomozgásvilág logo

bikemag logo

2012-08-13 12:17:14

A revans és a királydinnye


Augusztus 11-én került megrendezésre a MOFÉM Underworld Kupa, amely immáron harmadik alkalommal szólította a kerekeseket a föld alá. A TakarékPont Mountainbike Challenge 7. állomásaként megrendezett különleges verseny elit futamát Búr Zsolt nyerte, revansot véve tavalyi legyőzőjén, Szalay Péteren.

Szombaton reggel 9 órakor nyíltak meg a kőbányai Merkapt Sporttelep alatt található nyirkos és hűvös alagútrendszer kapui, hogy a junior férfiak és a női mezőny rajtjával kezdetét vegye az alvilági versengés. A futam legelején kiderült, hogy a végső sorrendet a sors fogja meghatározni, ugyanis az esélyesek sorra estek ki defekt miatt, amit a sportközpont parkolója mellett lenyírt királydinnye tövise okozott. A juniorok között végül Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE) diadalmaskodott, míg a nők versenyét Kiss Judit (Mazsola KSE Keszthely) nyerte.A második futamban, ahol az elit versenyzők álltak rajthoz, nagy csatára lehetett számítani, hiszen a tavalyihoz hasonlóan ismét a rajtvonalon foglalt helyet Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Szalay Péter (Haibike X2S Team) is, akik egy évvel ezelőtt emlékezetes meccset vívtak, amit akkor Szalay nyert meg. Idén azonban máshogy alakult a forgatókönyv, ugyanis Búr Zsolt a rajt után az élre állt, majd a pálya adottságait kihasználva, taktikus versenyzéssel, rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen Szalay Péter, míg a harmadikon a szintén Bringabandás Fenyvesi Péter végzett.Az első két futam eredményhirdetése nem sokkal dél után került megtartásra. A dobogósok a támogatók jóvoltából (MOFÉM, Merkapt Kft., Motorex) értékes ajándékokat vehettek át és egyedi trófeákat emelhettek a magasba.

Délután a hobby futamokra került sor, amelyekben összesen 160-an álltak rajthoz, és bár a reggelihez képest csökkent a defektek száma, így is sokak versenyét áthúzta az alattomos átoktövis. Az első futamot Kuti Péter (deviant MTB) körelőnnyel nyerte, a másodikban Osgyáni Tamás diadalmaskodott, a masterek között pedig Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE), szintén körelőnnyel végzett az élen.A Mountainbike Challenge sorozat névadó támogatója, a TakarékPont jóvoltából a juniorok leggyorsabbika, Vicze Gergő egy TakarékPont számlát - egy éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával -, nyert.Zárszóként szeretnénk felajánlani mindazoknak, akik királydinnye tövis okozta defekt miatt nem tudtak elindulni vagy a futamukban kevesebb, mint 5 kört tudtak csak megtenni, a jövő évi Underworld Kupára egy-egy ingyenes indulói helyet.

Eredmények:

Junior:
1. Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE)
2. Lerner Csaba
3. Hardi Krisztián (HegyiBringa)

Nők:
1. Kiss Judit (Mazsola KSE Keszthely)
2. Szekeres Viktória (KTM Gödöllő)
3. Chovanyecz Emese (Hotel Yachtclub KSE)

Elit:
1. Búr Zsolt (Bringabanda SC)
2. Szalay Péter (Haibike X2S Team)
3. Fenyvesi Péter (Bringabanda SC)Hobby 1.:
1. Kuti Péter (deviant MTB)
2. Bálint András (Serrenők)
3. Pintér Balázs (Tatanka Racing Team)

Hobby 2.:
1. Osgyáni Tamás
2. Tóth András (HegyiBringa)
3. Pálmai Zsolt (Market Cycling Team)

Mater:
1. Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE)
2. Borbély József Attila (Sólyom Team)
3. Ladányi Miklós (Gyilkos Lódarazsak SE)
RedbullFőoldalKapcsolat